Miért kell regisztrálni az aukcióra?

Mert csak regisztrációval tudsz az aukciós időszakban villámáron leütni egy ingatlant, vagy részt venni a licitálásban.

 

Miből áll a regisztráció, van-e díja?

Az Általános Szerződési Feltételekben meghatározott , személyes adataid megadásából és a 7000Ft-os regisztrációs díj megfizetéséből, melyet biztonságos, bankkártyás fizetéssel tudsz megtenni. , A regisztrációs díj megfizetését követően, 6 hónapon keresztül lesz lehetőséged bármely ingatlant akár villámáron, akár a legmagasabb érvényes licittel megvásárolni.

 

Mit jelent a kikiáltási ár és a minimál ár?

Kikiáltási ár: az az ár, ahonnan a licitálás indul. A kikiáltási ár megállapítása, minden ingatlan esetében egyedileg kerül meghatározásra.

Minimálár: az a legkisebb eladási ár, amennyiért az aukció végén, hajlandó a tulajdonos adás-vételi szerződést kötni. A minimálár sem a regisztrálók, sem a licitálók számára nem látható információ. Viszont annak a licitálónak, akinek az ajánlata eléri ezt az árat, már láthatóvá válik, hogy elérte a minimál árat.

 

Részt tudok venni az aukcióban, ha nem néztem meg személyesen az ingatlant ?

Az ingatlan megtekintését minden esetben javasoljuk. A megtekintések során minden információ beszerezhető, mely alapján döntést tudsz hozni, hogy az aukcióban részt kívánsz-e venni, illetve fel tudod mérni, hogy neked mennyit ér meg az ingatlan.,

Amennyiben megtekintés nélkül regisztrálsz és akár villámáron leütöd, akár a licitidőszakban érvényes ajánlatot teszel és te leszel a licitnyertes, akkor úgy tekintjük ajánlatodat, mintha megtekintetted volna az ingatlant. Hogy ebből ne lehessenek problémáid, mindenképpen nézd meg az ingatlant, amire ajánlatod kívánsz adni.

 

Hogyan tudom megnézni az ingatlanokat?

A kiszemelt ingatlan adatlapjának jobb sarkában láthatod, hogy milyen telefonszámon, vagy a szintén ott található kapcsolati form kitöltésével érdeklődhetsz. Tanácsadó kollégánkkal tudsz majd időpontot egyeztetni, illetve kaphatsz választ felmerülő kérdéseidre

 

Hogyan tudok ajánlatot adni, ha tetszik egy ingatlan?

Amennyiben megnézeted az ingatlant és minden számodra fontos információ birtokában vagy ahhoz, hogy ajánlatot adj, akkor regisztrálj be az aukciós oldalra. A 7.000 Ft –os regisztrációs díj megfizetését követően, azonnal lehetőséged lesz az aukció végig licitálni.

 

Mi történik, ha a licitáláskor nem érem el a minimumárat?

Ha nem éred el a minimumárat, ajánlatod nem érvényes és nem tudod az ingatlant megvásárolni. Viszont ha ajánlatod a licitálás alatt eléri a minimum árat, akkor ezt az oldalon látni fogod, és ajánlatod is innen érvényes. Ha nem érkezik magasabb ajánlat az aukció végéig, akkor te leszel az aukció nyertese.

 

Látom-e a licitálók ajánlatait?

Csak azoknál az ingatlanoknál látod az utolsó 5 licitáló ajánlatát, amelyekre te is licitálsz.

 

Minimum mennyi a licitlépcső?

A licitlépcső az a minimum összeg, mellyel az utolsó legmagasabb ajánlatot emelni lehet:

-       5.000.000Ft és ez alatt 50.000Ft;

-       5.00.0001Ft-tól 50.000.000Ft-ig 100.000Ft;

-       50.000.0001Ft-tól 100.000.000Ft-ig 300.000Ft;

-       100.000.0001Ft-tól 500.000Ft.

 

Honnan fogom tudni, hogy elértem a minimum árat?

Ha az ajánlatod elérte a minimum árat, akkor látható lesz az ajánlatod felett egy értesítés erről, valamint egy automatikus e-mailt is küldünk.

 

Mi történik, ha én leszek a licit nyertese?

Amennyiben a te ajánlatod lesz a licitnyertes ajánlat, automatikus e-mailben tájékoztatunk erről. Ekkortól 2 munkanapod lesz az aukciós közvetítési díj befizetésére, mely a vételár 1,95%-a + Áfa, de minimum 150.000 Ft+Áfa. Az aukciós díjról elektronikus számlát küldünk neked, valamint felveszi veled tanácsadó kollégánk személyesen is a kapcsolatot, hogy ajánlatodat írásban is erősítsd meg.

 

Mikor kell megfizetnem a 1.95%-os vevői aukciós díjat?

Az aukciós díjat a a sikeres aukció zárását követő 2 munkanapon kell megfizetni. Az aukciós közvetítési díj pontos összegéről, e-mailben értesítünk és elektronikus számlát is küldünk róla.

 

Mi történik ha én vagyok a licitnyertes, de nem fizetem ki az aukciós közvetítési díjat?

Nyertes ajánlatodat csak azután közvetítjük az eladó felé, ha beérkezett az Otthon Centrum Solutions Kft-hez az aukciós közvetítési díj.  Amennyiben a számla kiállításától számított 2 munkanapon belül nem érkezik meg a közvetítési díj hozzánk, ajánlatod érvénytelenné válik.

 

Mi történik az aukció lezárása után, ha nem lesz érvényes ajánlat?

Amennyiben nem érkezik érvényes ajánlat, az aukciós megbízás megszűnik.

Tanácsadó kollégánk átadja az ingatlan tulajdonosának az aukcióban résztvevő ügyfelek licitajánlatait és egyezetnek egy esetleg következő aukcióban való részvételről, vagy további együttműködési lehetőségekről.

 

A vásárláshoz felvehető-e hitel?

Az Általános szerződési feltételek  szerint, a megbízó tulajdonos elfogadja , hogy a teljes vételár legkésőbb 90 napon  belül kerül számára kifizetésre. Ez az időszak elégséges lehet a hitel felvételére. Azonban nagyon fontos, hogy a sikeres aukciót követően15 nap  áll majd rendelkezésedre az adás-vételi szerződés megkötésére.  Ezért minden esetben azt javasoljuk, hogy mielőtt bármilyen ajánlatot adnál a kiszemelt ingatlanra, keresd fel hiteltanácsadónkat, aki díjmentesen tudja számodra 17 bank- és pénzintézet ajánlatai közül a legkedvezőbbet kiválasztani. Ez nagyon fontos lépés, mert ha az adás-vétel előtt, vagy után derül ki, hogy még sem kapod meg az igényelt hitelt, akkor az aukciós sikerdíjat nem tudjuk számodra visszafizetni.

 

Mennyi időn belül kell adás-vételi szerződést kötnöm, ha én vagyok a licitnyertes?

Az adás-vételi szerződés megkötésére 15 naptári nap áll majd rendelkezésedre. Amennyiben ezen időn belül neked felróható okból nem jön létre az adás-vétel, az eladó elállhat az eladástól.

 

Ha én vagyok a licit nyertese, átruházhatom-e a vásárlás jogát?

A licit nyertese a vásárlás jogát átruházhatja második félre, de az aukciós szabályzat  szerint, az aukciós közvetítési díjat a regisztrált ajánlattevőnek fogjuk kiszámlázni és neki kell azt megfizetni. 

Hol tudom elérni az Otthon Centrum Solutions Kft-t?

Az aukció szervezőjének az elérhetőségei:

Cégnév: Otthon Centrum Solutions Kft.

Cím: 1027 Budapest, Lajos u 28-32

Email cím: aukcio@oc.hu

Telefon: +36 1 487 3334

Adószám: 13298199-2-41

Számlaszám: 10103173-02414100-01003006

Cégjegyzékszám: 01-09-728100